OMGEVING B&B ZUID-HOLLAND

Omgeving Bed and Breakfast Zuid Holland

Onze landelijk ingerichte Bed and Breakfast ’t Beijersche is gelegen in Zuid-Holland in het buurtschap ’t Beijersche, gemeente Stolwijk, midden in het prachtige Hollandse polderlandschap van de Krimpenerwaard, het Groene Hart van Nederland.

Omgeving Stolwijk

Krimpenerwaard

Stolwijk is een middelgroot plattelandsdorp met een gezellige kern. Er zijn behalve wat leuke kleine winkeltjes ook 2 supermarkten en enkele restaurants. Op vrijdag is er een kleine weekmarkt. Ook is er een busverbinding van en naar Gouda en Rotterdam met een halte vlak aan het begin van de Beijerscheweg. In de Krimpenerwaard is volop rust, maar uiteraard ook genoeg te doen!! U kunt heerlijk ontspannen in deze landelijke omgeving door bijvoorbeeld te wandelen, fietsen, kanoën, vissen enz. De prachtige oude steden zoals Gouda, Schoonhoven en Oudewater zijn makkelijk te bereiken maar ook de bruisende steden zoals Rotterdam, Utrecht of Den Haag.

Gouda

Onze B&B ligt maar 6 km van Gouda vandaan. Een bezoek aan deze mooie stad, bekend om o.a. de kaas, stroopwafels en kaarsen is zeker aan te bevelen. s Zomers is er op donderdagmorgen de kaasmarkt, maar ook een bezoek aan de Sint-Janskerk met de gebrandschilderde Glazen is zéker de moeite waard. In de winter wordt de hele stad op sfeervolle wijze verlicht en het wereldberoemde evenement ‘Gouda bij kaarslicht’ georganiseerd. Het mooie natuurgebied ‘De Reeuwijkse plassen’ ligt op 11 km fietsafstand en het Werelderfgoed ‘Kinderdijk’ op 21 km fietsafstand. De Krimpenerwaard heeft een net van uitgebreide wandel- en fietspaden. Via de knooppunten kaarten, vrij te bewandelen of langs één van de uitgezette routes.

Bekijk ook eens

Lekker uit eten in de omgeving:
Restaurant De Nieuwe Polderkeuken, Stolwijk
Bistro de Polderkamer, Stolwijk
Restaurant Aan de Dijck, Bergambacht
Eetcafe ’t Centrum, Bergambacht
Hof 21, Bergambacht
Eetcafé Het Gebouw, Ammerstol
Restaurant ’t Vaantje, Reeuwijk
Het Witte Hof, Haastrecht